09.00 ontvangst met koffie en thee
09.30 Plenair interactief
10.30 pauze
11.00 break out I
11.45 break out II
12.30 buffet lunch
14.00 einde
Het moet socialer en het moet duurzamer. Dat zijn twee belangrijke boodschappen van het afgelopen coronajaar. Socialer, omdat we een humane samenleving willen zijn die ook goed is voor ouderen, mensen in nood en mensen die uit de boot dreigen te vallen. Duurzamer, omdat we simpelweg de aarde leefbaar willen houden voor onszelf en toekomstige generaties. Er is no way back. Maar ondertussen moet er nog wel geld worden verdiend. Hoe doen we dit? Wat zijn de mogelijkheden? En wat is het alternatief?
Willem Vreeswijk is bijna dertig jaar hoofdredacteur van VVP, het enige kennisplatform puur gericht op onafhankelijk financieel adviseurs. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de stichting New Financial Forum, een platform dat bouwt aan een duurzame, sociale en inclusieve nieuwe economie.
We gaan het hebben over governance en digitalisering. De coronacrisis heeft het leven van de commissaris en de wijze waarop ze hun rol invulling geven flink opgeschud. Governance University en PMP Supervisor deden daar onlangs onderzoek naar. 84% van de 130 deelnemers aan het onderzoek geven aan dat er door de coronacrisis veranderingen in het toezicht zijn. Wat zijn deze dan? Wat hebben we tijdens de afgelopen periode geleerd? Wat wordt de na-covid 'normaal'?
Stefan Peij is een internationaal ervaren deskundige op het terrein van board & governance. Op dit terrein ontwikkelde hij opleidingen in verschillende landen en adviseerde vele raden van commissarissen en toezicht, met name op het terrein van governance modellen en effectief bestuur en toezicht. Zelf heeft hij als intern toezichthouder ervaring bij met name familiebedrijven waarbij de RvC in transitie is.
Inmiddels traditie bij Digital Awareness is een kijkje over de schutting naar een andere branche. Een case waar de financiële dienstverlening inspiratie en ideeën uit kan halen. Dit maal DHL Parcel.
De afgelopen 5 jaren heeft DHL Parcel een transformatie meegemaakt waarbij groen, digitaal en sterke groei centraal stonden. De sterke groei in online aankopen werd extra versterkt in de COVID periode waardoor de Parcel carriers extra investeringen hebben moeten doen om de groei te kunnen opvangen. Hierbij is digitalisering een zeer belangrijk onderdeel geweest om volledige grip te kunnen hebben op kwaliteit en kosten.
Karin Captain is Sector Directeur Retail, Fashion & Lifestyle bij DHL. Gestart in Customer Service bij DHL Express, vervolgens haar internationale carrière vervolgd als Strategisch Accountmanager en Areasalesmanager. Vanaf 2015 overgestapt van DHL Worldwide Express naar DHL Parcel Benelux, deze laatste een start up in fijnmazige distributie van B2B, B2C en C2C pakketjes met een sterke focus op eCommerce. Haar expertise ligt op het succesvol op- en uitbouwen van samenwerking tussen teams, continue verbeterprogramma’s en begeleiden van organisaties in transitie op het vlak van Customer Service, Sales en Operations.
Hoe bouw je een roadmap voor je digitale product in één middag? Die vraag gaan de mensen van productowner.nl beantwoorden. De Product Owners weten als geen ander hoe ze in korte tijd een roadmap en visie op het product of dienst kunnen opleveren. Met een interactieve werkvorm gaan de deelnemers in 45 minuten leren hoe ze deze oefening direct kunnen toepassen op hun eigen product of organisatie.
Jochem en Tony zijn twee ervaren Product Owners die vele digitale producten succesvol hebben gelanceerd. Samen werken ze aan het verder professionaliseren van de rol die Product Owner met zich meebrengt. Goed stakeholdermanagement, kwalitatieve goede digitale producten releasen die echte waarde leveren voor de klant en de gebruiker. Van beide heren mag je een snelle, prettige maar bovenal energieke werksessie verwachten.
Jochem Nuij & Tony van Driel
Meer dan ooit tevoren vraagt digitale transformatie een intensieve samenwerking tussen alle disciplines in financial services organisaties. Wat vaak leidt tot een 'spaghetti' aan samenwerkingen intern en extern. Om deze samenwerkingen te laten slagen (en zelfs te laten accelereren) is het community denken een mogelijke oplossing. Hoe dit werkt en waarom dit het verschil kan maken gaan we op in gedurende deze sessie.
Anthony en Marc brengen een indrukwekkende ervaring mee in complexe veranderprogramma's en digitale transities binnen de financiële dienstverlening. Over de jaren heen hebben ze met ontelbaar veel externe partijen kunnen samenwerken. Uiteindelijk gaat het om het verbeteren van de waardeketen van de organisatie. Deze sessie gaat je ideeën opleveren over hoe je dit kan realiseren voor je eigen organisatie.
Anthony van der Wel & Marc Brandjes